Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ...ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ











Ένα χαρούμενο,εορταστικό διάλειμμα ανάμεσα στα μαθήματα και την περίοδο των εξετάσεων ήταν η γιορτή για τη λήξη της διδακτικής χρονιάς,η οποία έγινε την Πέμπτη 6/5/2008
στο σχολείο μας.Ήταν αφιερωμένη στους τελειόφοιτους του σχολείου.Όλη η σχολική κοινότητα ήθελε να τους κατευοδώσει και να τους τιμήσει με μιά όμορφη εκδήλωση.Έτσι ετοιμάστηκε η σχολική ορχήστρα,οι χοροί,ο αποχαιρετιστήριος λόγος και τα ανάλογα ποιήματα.Ακόμη η γιορτή πλαισιώθηκε και από μία θαυμάσια έκθεση με τις δημιουργίες των μαθητών στο μάθημα της Τεχνολογίας και της Καλλιτεχνικών.
Με μεράκι και ενθουσιασμό μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα ετοιμάστηκαν τα τραγούδια με την επιμέλεια του καθηγητή της Μουσικής κ. Απόστολου Κωτούλα και οι χοροί από την γυμνάστρια του σχολείου κ. Ευφροσύνη Φερφέλη.Δεν υπολόγησαν τον κόπο μαθητές και καθηγητές.Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων συμπλήρωσε τη προσπάθεια δωρίζοντας τις στολές χορού για τις μαθήτριες που συμμετείχαν στους χορούς.Το κέφι και η ικανοποίηση ήταν έκδηλη στα πρόσωπα των παιδιών.Οι μέρες της ετοιμασίας ήταν γεμάτες δράση,επινόηση,καλλιτεχνική δημιουργία.Τα ποιήματα επιμελήθηκε η κ. Μπανάσιου Ευαγγελία.
Ένα ακούραστο μαθητομε...σσι ετοίμασε την έκθεση με τις δημιουργίες στο μάθημα της Τεχνολογίας υπό την επίβλεψη των καθηγητριών κ. Σημέλας Κουκουδά και κ. Ασημίνας Τασίκα.Σε μιά άλλη γωνιά ήταν τα έργα ζωγραφικής επιμελώς τοποθετημένα με την βοήθεια της καθηγήτριας των Καλλιτεχνικών κ. Ευαγγελίας Συμεωνίδη.Όλα έδειχναν τα ταλέντα των μαθητών μας.Είναι πράγματι οι μελλοντικοί δημιουργοί.Χαίρεται κανείς καθώς τ αβλέπει,γιατί το μέλλον ανήκει σ'αυτούς που το δημιουργούν.
Η εκδήλωση άρχισε με με χαιρετισμό της Δ/ντριας κ.Στεργίου Βασιλικής,η οποία είπε τα εξής:
"Κυρίες και Κύριοι,αγαπητά παιδιά το σχολείο δεν είναι μόνο μηχανή γνώσης ,όπως το θέλουν ορισμένοι.Έχει και την ανθρώπινη πλευρά του.Είναι οι γιορτές και οι εκδηλώσεις,που κάνουν τον άνθρωπο να σταματά για λίγο τον μόχθο του και να χαίρεται το παρόν,να φέρνει στη μνήμη το παρελθόν και να ονειρεύεται το μέλλον.Με αυτές τις εκδηλώσεις ο άνθρωπος νιώθει πως δεν είναι ένα εξάρτημα μηχανής,αλλά ένα πρόσωπο.Ανακαλύπτει την ανθρωπιά του και τον συνάνθρωπό του.Η εκδήλωσή μας η σημερινή είναι πολύ ανθρώπινη.Είναι αφιερωμένη στα 93 αγαπητά πρόσωπα ,στους τελειόφοιτους του σχολείου μας.Δεν μας την υπαγορεύσε κανένας γραπτός νόμος ο΄θτε κανένα νομικό πλαίσιο.Είναι επιταγή ηθική.Είναι απαύγασμα καρδιάς.Γι'αυτό είμαστε εδώ για να τιμήσουμε,να χαρούμε και να τους κατευοδώσουμε στο νέο ξεκίνημα της ζωής τους για νέες "Κολχίδες".Είναι μεγάλη και συγκινητική η ώρα του αποχαιρετισμού του σχολείου.Είναι σταθμός στη ζωή των τελειόφοιτων.
Λυπούμαστε που φεύγετε,γιατί ειλικκρινά σας αγαπήσαμε.Τρία χρόνια μοιραστήκαμε την καθημερινή σας προσπάθεια,ψηλαφίσαμε τους φόβους σας και την αντοχή σας,είδαμε πίσω από το γέλιο,το δάκρυ,το πείσμα,το παράπονο,το παιδί και το όνειρο.Μπορούμε να βεβαιώσουμε για την ευγένεια των αισθημάτων σας,για την βαθύτητα των στοχασμών σας,για την ποιότητα των στόχων,που ανασταίνετε μέσα σας.
Η νέα ζωή που αρχίζετε τώρα είναι ωραία ,αλλά και δύσκολη.Δεν είναι μια πολυθρόνα στην Ασκληπιού,ούτε αναβαθμίζεται με μία κούπα νεσκαφέ στο χέρι.Είναι στίβος νέων αγώνων και νέων επάθλων.Οι προκλήσεις-προσκλήσεις της εποχής της υψηλής τεχνολογίας και της παγκοσμιοποίησης πολλές.Η ανεργία αισθητή.Αλλά και η παρουσία σας χρειάζεται να είναι δυναμική.Έχετε φτερά για πρωτοπορία.Προχωρείτε "με λογισμό και όνειρο".Με τη γερή αρματωσιά της γνώσης και ητς αρετής θα την κατακτήσετε.
Αγαπητά παιδιά στην πορεί της ζωής σας μη δειλιάσετε ποτέ..Μη λυγίσετε ποτέ.Να μάθετε πίσω από κάθε σταύρωση να βλέπετε μιά ανάσταση.Πίσω από κάθε νύχτα ,μια αυγή.Πίσω από κάθε δάκρυ,ένα χαμόγελο.Πίσω από κάθε πτώση ,μια κορφή.Πίσω από κάθε πρόβλημα ,μιά λύση,μία ανατολή πίσω από κάθε δύση.Μη λυγίσετε ποτέ,ένας Θεός σας σκέπει.
Σας εύχομαι ολόψυχα καλή πρόοδο και επιτυχία στη ζωή σας"
Εκ μέρους του Συλλόγου των καθηγητών χαιρέτησε τους μαθητές της Γ' τάξης ο καθηγητής κ. Αναστάσιος Ντιροκάλτσης.Ευχές προς τα παιδιά έδωσε και ο κ. Γεώργιος Αθάνατος,Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Τρικάλων.
ο πρόεδρος του 15/μελούς Μαθητικού Συμβουλίου Παναγιώτης Μπενέκης εξέφρασε τις ευχαριστίες και τη βαθιά ευγνωμοσύνη προς το σχολείο με τον αποχαιρετιστήριο λόγο του.
Στην ορχήστρα συμμετείχαν :Μπέλλου Εύα,Μπενέκης Παναγιώτης,Μπαλατσούκας Στέλιος,Ταρλαντέζος Χρήστος,Βλαχοκώστα Δήμητρα,Τζιαμαλή Σταυρούλα,Σιαφάκας Χρήστος,Κολώνας Δημήτριος και Μπουζιώτη Χαρούλα.
Στους παραδοσιακούς χορούς πήραν μέρος:Μπέη Κατερίνα,Μουζιούρα Βάσω,Βλαχοκώστα Δήμητρα,Τζιαμαλή Σταυρούλα,Φιλίππου Μαρία,Παπαγεωργίου Ειρήνη,Ζιώγκος Θεόφιλος,Χαλιαμάνη Ηλιάνα,Ντέρη Αναστασία ,Κόντος Φώτιος,Παιδοκούκης Αντώνιος,Μπενέκης Παναγιώτης,Μαρδάνης Αργύρης,Χελιδώνης Χρήστος,Μαγειρίας Σωτήριος,Κίτσιος Κων/νος.
Τη γιορτή τίμησαν αρκετοί γονείς.Γλυκό και αναψυκτικό προσφέρθηκαν σ'όλους.Τα γλυκά ήταν προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων,ενώ τα αναψυκτικά ήταν δωρεά της Εταιρείας Θ. Κλιάφα,τους οποίους και θερμά ευχαριστούμε.
Στο τέλος της γιορτής δόθηκε στους μαθητές της Γ' τάξης ως αναμνηστικό ένα δίπτυχο
και ένα μικρό βιβλίο με τίτλο"Ευγνωμοσύνη,η χαρά της ζωής"
Όλα είχαν τη σφραγίδα της φιλότιμης προσπάθειας ,της συνεργασίας και θυσίας ,στοιχεία απαραίτητα για την επιτυχία του παιδαγωγικού και εκπαιδευτικού έργου του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου